MVO beleid

Duurzaamheid staat bij Sanico al vele jaren hoog in het vaandel.  Wij willen ons steentje bijdragen tot een betere wereld door de gezondheid en het welzijn te verbeteren en zorgvuldig om te gaan met onze planeet.

Sanico streeft naar het duurzaam inzetten van zijn medewerkers en het zorgen voor hun fysieke en mentale gezondheid en veiligheid, terwijl er ook veel aandacht gaat naar voortdurende opleiding.

Sanico heeft de voorbije jaren dan ook sterk geïnvesteerd in moderne, geautomatiseerde  productielijnen om zo de productie niet alleen sneller en efficiënter te laten verlopen, maar ook veiliger en duurzamer door de beperking van het aandeel manuele arbeid. 

De medewerkers en hun kennis zijn de kracht van de onderneming en zodoende van cruciaal belang. Vandaar dat Sanico continue investeert in opleidingsprogramma's.

Sanico is ervan overtuigd dat sterke bedrijfsresultaten en een correcte beleidsvoering  de  weg vormen naar economische duurzaamheid.

Ecologische duurzaamheid is van zeer groot belang voor Sanico en daarom wordt er voortdurend geïnvesteerd in moderne veilige én energiezuinige machines, verlichting (LED), verwarming van gebouwen...
Al vele jaren heeft Sanico een WKK-installatie in werking die bijdraagt tot een zuiniger energieverbruik.
En last but not least werden er twee hightech windturbines geplaatst waarmee een zeer aanzienlijk deel van onze stroom CO2-neutraal opgewekt wordt!