Over ons

Onze geschiedenis

Sanico werd in 1932 opgericht in het centrum van Turnhout door Marcel Fleerackers.

Door constante groei en expansie verhuisde Sanico in 1979 naar een ruimere locatie op het bedrijventerrein Veedijk in Turnhout, waar de huidige productie- en kantoorunits gevestigd zijn. 

Aanvankelijk produceerde en commercialiseerde Sanico voornamelijk eigen farmaceutische merkspecialiteiten, maar in de loop der jaren heeft het bedrijf zich meer toegelegd op contractproductie voor zowel de thuis- als de exportmarkt, hetgeen evolueerde naar een 100% contractproductiebedrijf.

Vandaag is het bedrijf nog steeds in familiehanden en ligt de dagelijkse leiding in handen van Marcel Fleerackers. Hij maakte zijn intrede in 1971 en bouwt sindsdien gedreven aan de verdere ontwikkeling van de onderneming als high standards speler in de farmasector, hierin bijgestaan door de 3e generatie, die intussen sinds meer dan 25 jaar actief is binnen het bedrijf.

Onze missie en visie

Mission statement

Sanico wil dé onafhankelijke Europese leider zijn in contractproductie van niet-steriele producten door het hoogst mogelijke niveau van kwaliteit, service en dienstverlening na te streven en zich daarbij als innovator op te stellen. 

Visie

Sanico legt zichzelf de hoogste kwaliteitsnormen op om zo de meest doeltreffende contractproducent te worden. Dit met een optimale product flow en excellent kwaliteitsmanagement en door te blijven investeren in de beste technologie om zo de sterkst mogelijke en flexibele organisatie neer te zetten. 

Sanico vindt het belangrijk zijn medewerkers te trainen en te begeleiden in hun taken en biedt hen ondersteuning aan om hun competenties ten volle te kunnen benutten. 

Kwaliteitsmanagment 

Onze missie en visie kennen een concrete doorvertaling in het constante en hoge kwaliteitsniveau dat gegarandeerd wordt door onze Quality Assurance divisie. 

Lees alles over ons high standard kwaliteitsmanagement

Ons bedrijf

Sanico is een familiebedrijf opgericht in 1932 en wordt tot op vandaag nog steeds familiaal geleid. Dit zorgt voor de nodige standvastigheid als basis voor de verdere uitbouw door de volgende generatie. 

Onze medewerkers dragen dankzij specifieke training, hun expertise en een hoge betrokkenheid dagelijks bij tot het succes van het bedrijf.

Deze medewerkers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van de complexe bedrijfsprocessen en krijgen te maken met de snel veranderende marktomstandigheden en wereldwijde behoeften. Hiervoor worden zij continu ondersteund met de juiste training.

Zowel de productie-units als de kantoren bevinden zich op het bedrijvenpark in Turnhout. De vlotte bereikbaarheid van de site, vlakbij afrit 23 van de E34 Antwerpen-Eindhoven, is een absoluut pluspunt.

Door de jaren heen werd er fors geïnvesteerd in een state-of-the-art uitrusting. Alle operaties worden uitgevoerd onder volledig cGMP-gecontroleerde condities..

De productie-units worden op een continue manier doorontwikkeld met als doel zowel de materiaal- als personeelflows te optimaliseren en een volledig hygiënisch zoneconcept te kunnen borgen. 

De productie- en verpakkingslijnen werden geïnstalleerd volgens het principe van geïntegreerde verticale materiaalstroom en volledige scheiding tussen technische en cleane zones. 

De twee laboratoria (analytisch en microbiologisch) zijn uitgerust met de modernste apparatuur.