Werken bij Sanico

Een onverwacht gezelschap

De motivatie en competenties van onze medewerkers liggen aan de basis van ons succes. 

Sanico is een ambitieuze speler in de farmasector en is daarom regelmatig op zoek naar gedreven collega’s om het team te versterken. 

Hou je ervan om in een innovatieve bedrijfscultuur te werken waarin collegialiteit en dialoog sterk aangemoedigd worden? 

QC Manager

Jobomschrijving:

In onze twee laboratoria (analytisch en microbiologisch) wordt met de modernste apparatuur een brede waaier aan farmaceutische grondstoffen en niet-steriele geneesmiddelen geanalyseerd in het kader van vrijgave en van stabiliteitsstudies. Daarnaast worden analyses uitgevoerd voor proces- en reinigingsvalidaties. Binnen de afdeling wordt in teamverband gewerkt aan methodeontwikkeling, -validatie en -transfer en aan andere projecten zoals de implementatie van apparatuur en softwaretoepassingen.

Jij staat als eindverantwoordelijke voor de QC afdeling in een hands-on operationele leidinggevende rol in voor de vlotte uitvoering van de ingangscontrole van materialen en voor de analytische en microbiologische controle van halffabrikaten en afgewerkte producten. Je draagt zorg voor de specificaties van materialen en producten, de testmethodes, de QC procedures en het beheer van de laboratoria. Je optimaliseert business processen en leidt de implementatie hiervan in LIMS in goede banen. Je kan rekenen op een twintigtal medewerkers en rapporteert aan het Head of Quality.

Je belangrijkste activiteitsgebieden zijn:

  • goedkeuren van grondstoffen, verpakkingsmaterialen, intermediaire, bulk en afgewerkte producten
  • vrijgeven van grondstoffen en verpakkingsmaterialen
  • verzekeren dat alle voorgeschreven testen werden uitgevoerd en geëvalueerd
  • beoordelen van specificaties, staalname instructies, testmethodes en andere QC procedures
  • opvolgen van contract analyses
  • beheren van kwalificatie en onderhoud van apparatuur en gebouw en van validatie van analysemethodes
  • begeleiden van je medewerkers bij het realiseren van de performantie-indicatoren (kwaliteit, productiviteit, levertijd en kosten) door het combineren van people management en techniek. Je stuurt daartoe je medewerkers aan, die je dagelijks opvolgt, coacht en begeleidt in hun verdere ontwikkeling
  • uitvoeren van taken met betrekking tot algemeen beheer, personeel, GMP en planning
  • Lees meer